Услуги


Автотенекеджийски Услуги

Разоборудване и оборудване на елементите, подлежащи на тенекеджийска / бояджийска дейност

Това е първият етап от подготовката на автомобила и донякъде от него зависи качественото извършване на боядисването. Ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО демонтираме и разоборудваме броните на автомобилите, дръжки, лайсни и т. н. При смяна на цвета на автомобила се отстраняват и вратите, капаците и всичко, което може да попречи боята да достигне до всички по тесни места. При подмяна на елементи, това е съпътствано с пълно прехвърляне на оборудването – напр. смяната на врата.

Изчукване, възстановяване и подмяна на части при леко и тежкокатастрофирали автомобили

Според нас добрият тенекеджия си личи по количеството използван кит след неговата работа. Колкото по-малко кит -толкова по-добре свършена работа от нас.

Изкърпване и подмяна на корозирали части на стари автомобили

От изключителна важност при този етап е пълното запечатване на ремонтираният елемент, за да се изолира от влага, да се защити от влиянието на външни фактори и да се гарантира максимално дълъг „живот“.

Реставриране на ретро автомобили

Реставрирането на ретро автомобил е изключително дълъг, трудоемък и скъп процес. Изисква изключително внимание, знания и опит. Металът с течение на времето се е „уморил“, изисква специфични материали и техника на обработка. За да се гарантира максималният живот на реставрирания автомобил задължително се започва с бластиране – процес на отстраняване на старата боя и ръжди с помощта на пясък с голямо налягане, последвано с подходящи антикорозионни грундове. Често след бластирането се оказва, че елементи, които на пръв поглед са изглеждали в добро състояние, имат нужда от сериозна тенекеджийска работа. Не подценявайте факта, че частите за ретро автомобилите се намират много трудно и често са на доста високи цени.

Лепене на пластмасов детайл или изграждане на липсваща част от него

Много често при дотук споменатите дейности се налага лепене на пластмасов детайл или дори изграждането на такъв. При нас това става с помощта на мрежа, която гарантира максимална здравина и устойчивост. Изграждане на липсваща част – чрез лепило на 3М, епоксидна смола и влакна, в зависимост от вида пластмаса.
 

Автобояджийски Услуги

Гарантираме 100% съвпадане с оригиналния цвят на автомобила – боите се приготвят на място по рецепта, индивидуална за всеки автомобил

Подготовка на детайлите

Този процес включва – придаване на префектна форма а елементите с китване; шлайфане с две вида шкурки, хвърляне на основа, подходяща за съответния материал-пластмаса или желязо. Много важно е основата да се остваи да изсъхне поне един ден. Следва триене с два вида шкурка, което гарантира избягването на драскотини, които можете да видите и с просто око след месец.

Облепяне на елементи, неподлежащи на разоборудване

След като автомобила е перфектно подготвен,огледан и измит се забърсва с обезмаслител. Това е материал, който гарантира максимална чистота непосредствено преди боядисването. Перфектното облепяне осигурава защита на елементите, които могат да се изцапат безвъзвратно. Чрез облепянето се застраховаме от евентуално напрашаване от места, които по-трудно могат да бъдат измити;

Отстраняване на драскотини, незасегнали боята в дълбочина

– за перфектното полиране и пастиране на автомобилите са нужни знания, опит и подходящи материали. В противен случай може да се стигне дори и до необходимост от боядисване. Много често след аерография е необходимо полиране за отстраняване на ръбове.

Полиране на фарове

Ускорено изсушаване на вече боядисания автомобил в камера

– сервизът разполага с камера за ускорено изсушаване на автомобилите, както и лампа за сушене с инфрачервени лъчи – IRT лампа;

Боядисване на автомобили с трислойна перла и други ефектни цветове с последващо двойно надлакирване, осигуряващо максимална здравина на лаковото покритие - Iwata, Sagola и др.

Всеки материал за боядисване и лакиране си има специфична характеристика и начин на пръскане. Технологичното време и условия на съхнене са строго определени за всеки материал. Сервизът предлага и боядисване с много ситна частица метал – НИКЕЛ ЕФЕКТ.

Аерография

При нас можете да направите автомобила си уникален. Заповядайте с избрана от вас рисунка, графика или идея или просто ни кажете в каква насока ние да ви предложим проект напълно безплатно. Всеки автомобил подлежащ на рисуване задължително се подготвя перфектно. В цената се включва отстраняване на удари, белене на лак, подготовка и последващо лакиране, с количество и качество лак, осигуряващ максимална защита на рисунката.

Специално предложение от нас е заснемането на целия процес на боядисване на вашия автомобил. Така ще знаете какво точно се е случило с него.